LITT.SANDNES 2015: Øystein Wiik

018A2540

Jeg skrev det allerede i en tilbakemelding til Norsk Forfattersentrum, men kan gjerne gjenta det: Dette arrangementet kunne godt ha skjedd på Royal Albert Hall eller på nesten hvilket som helst liknende lokale. Øystein Wiik viste det lille publikum på Sandnes bibliotek hvor mye begrepet «kultur» betyr for ham. Ikke bare leste han høyt og underholdende fra de fleste av sine krimbøker, men han hadde også noen sanger å tilby samt anekdoter og historier fra det fargerike kulturlivet sitt.

018A2523

018A2498

Da han leste fra Casanovasyndromet kunne man ikke gjøre noe annet enn å le. En slik spennende opplesing kunne man ikke la være å registrere. Derfor – med tillatelse fra selve forfatteren – kan vi presentere den her:

 

 

Av de som var på arrangementet var det sannsynligvis ikke mange som forventet seg at Øystein Wiik også skulle snakke om svartmetall. Det norske miljøet rundt denne sjangeren ble visst en utrolig viktig inspirasjon for hans nye roman – Rekviem – men likevel så kom den delen av hans opptreden som en liten overraskelse. Og da han i tillegg bød på en kort svartmetall-konsert (til sammen med Darkthrones helt uvitende Ted Skjellum i bakgrunnen), ble den lille overraskelsen til nesten en skikkelig bombe. Muligens skal vi dele dette her når et enda mer passende tilfelle kommer (noe innlegg om hardrock sikkert).

018A2499

I et brev fra Øystein Wiik som kom før selve arrangementet kunne man lese: Vi (…) på å lage dette til en underholdende og minneverdig kveld i den gode histories tjeneste!

Og en underholdende og minneverdig kveld var det virkelig!

 

Foto/film/tekst: Sebastian Jazdzewski

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s