LITT.SANDNES 2015: Russiske ikoner, gudsforlatte boligkompleks og magiske runer

IMG_6563b

Janne Stigen Drangsholt, Stig Beite Løken og John Snow (psevdonym for Terje Hillesund) ble invitert til Litt.Sandnes 2015 med temaet «lokale forfattere». De ble intervjuet av litteraturformidleren Sebastian Jazdzewski.

Janne har nylig opplevet et gjennombrudd med sin humoristiske, men også alvorlige Ingrid Winters makeløse mismot (2015). Boka blir antageligvis til film, og ett av forfatterens ønsker er at Daniel Craig får rollen som Pene-Putin. Dette krysser vi fingrene for og så blir naturligvis både Janne og Daniel hjertelig velkommen til oss når den tid kommer. Forhåpentligvis kan også Stig og Terje hilse på igjen. Den første er nå aktuell med sin andre bok og første roman, Skogen i tapetet (2015), som på en meget overbevisende måte gir et bilde av en tenåringsjente som lever under utfordrende forhold. Om noen bøker fra ham og fra Janne kan man lese under denne lenken. Om Terje Hillesund derimot, har vi dessverre ikke hatt anledning til å skrive noe enda. Men! Det kan kort sies at han tar leserne sine tilbake til den nordiske middelalderen. I hans serie som begynner med boken The Slayer Rune (2013) lever vikinger og mytologiske vesener ved siden av hverandre og skaper til sammen et veldig fargerikt univers. Hvis man er opptatt av norrøn litteratur og mytologi så er det bare å få tak i disse (de er utgitt kun i elektronisk format og kan lånes via eBokBib).

Tida vi hadde til rådighet, gjorde det ikke mulig å gå veldig dypt inn på forfatternes litterære virksomhet, men vi håper at arrangementet inspirerte flere lånere til å bli bedre kjent med dem. Dette anbefales på det absolutt sterkeste.

Legg gjerne merke til de fine mobilbildene som pryder dette innlegget. De er litt uskarpe, noen sorthvite, men veldig stemningsfulle! Vi syns de passer særlig fint til Stig Beite Løkens sine noveller der fokus ligger på det gåtefulle :- )

IMG_1752 IMG_6565b

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s