Kvelertak på besøk

17. september kl. 18:30 begynte en svært interessant kveld på biblioteket. Erlend Hjelvik og Marvin Nygaard – vokalisten og bassisten fra det verdenskjente bandet Kvelertak – kom på besøk og ble intervjuet av bibliotekets litteraturformidler, Sebastian Jazdzewski.

IMG_1745

I forkant av selve arrangementet hadde vi spurt dem om de kunne velge noen plater som de syntes var bra å anbefale for publikum. Det gjorde Erlend og Marvin veldig gjerne. Tanken var også å oppfordre våre besøkende til å låne mer musikk hos oss (og ikke minst til å kjøpe, gjerne i fysisk format). Selv om vi fortsatt har en trofast gruppe lånere som gjør det, merker vi en nedgang i interessen for å låne plater. Dessverre. Men vi håper at dette endrer seg og det gjør det kanskje hvis flere samarbeider med hverandre og viser (og overbeviser om) at det er herlig å samle musikk.

IMG_1750

IMG_1755

Og hvordan var det under selve samtalen med Kvelertak? Jo, musikerne fortalte om ting relatert til blant annet bandets sangtekster, turnelivet og forholdet til en del andre musikkgrupper.

IMG_1759

Man kunne dessuten se at noen av interessene deres i ganske stor grad påvirket det de har holdt på med i Kvelertak. Det gjelder blant annet fascinasjonen for tegneserier og skrekkfilmer (se gjerne på musikkvideoer som «Blodtørst» eller «Månelyst«; den første kan lett minne en om rett uttrykksfulle vikingfilmer som for eksempel Nicolas Winding Refns Valhalla Rising, men ikke minst om noen islandske sagaer). Norrøn mytologi, som Erlend har vært interessert i, er en annen inspirasjonskilde og det kan man merke når man leser tekster (eller korte sangtekstbeskrivelser) til sanger som «Mjød» eller «Ulvetid» fra det første albumet som rett og slett heter Kvelertak.

IMG_1764

Kvelertaks musikalske uttrykk har alltid vært preget av kombinasjon av forskjellige sjangrer. Når man hørte Marvin anbefale noen musikkfavoritter kunne man forstå hvorfor. I tillegg til å være svært populære blant musikkfans er altså medlemmene i bandet selv store musikkelskere.

IMG_1771

IMG_1772

IMG_1778

Som man kan se på noen av disse bildene, er blant annet Aura Noir, Mastodon, Entombed og Thin Lizzy blitt anbefalt. Men det kom også noen litt uventede forslag som for eksempel det med Talking Heads.

Mot slutten av møtet var det tid for spørsmål fra publikum og disse var ganske mange. Spørsmålene kretset rundt bandets neste plate, musikernes privatliv og hvordan de lager musikken sin.

IMG_1768IMG_1761

Som sagt – et veldig hyggelig arrangement. Et stort takk til Erlend og Marvin!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s