Kenya + Norge = ?

Hva hender når en kenyaner kommer til Norge og prøver å etablere seg? Hvordan føles det å komme til et land der folk snakker et språk som man ikke forstår? Hvordan er det å oppleve snø for første gang? Er det lett å bli venner med nordmenn? Skal man kle seg i dress og fine sko, når man skal på tur? Er brunost ost?

IMG_1623

Alle disse spørsmålene ble besvart av Francis Kamau som besøkte Sandnes bibliotek på onsdag den 19. februar. Den kenyanske forfatteren fortalte en hel del om sine første inntrykk og opplevelser knyttet til hans – nå – andre hjem – Norge. Ser man på bildene i dette innlegget, er det ikke vanskelig å forestille seg at Francis skapte litt oppmerksomhet rundt seg, men faktum er og at denne oppmerksomheten ikke minst skyldes hans fengslende historie.

IMG_1617

Mye av dette handlet om språklæring og det å bli kjent med helt fremmede mennesker. Ikke sjeldent ble hans fortelling avbrutt av høy latter fra publikum, for eksempel, når han snakket om norske ord og deres doble betydning – den ene som var den virkelige og den andre som han selv trodde var den riktige. All denne humoren til tross, kan man forestille seg at det ikke alltid var særlig morsomt og lett for Francis som en nykommer i Norge. Bare det å innse og oppleve forskjellen mellom innbyggertallene i Norge og Kenya kunne være litt av et sjokk.

IMG_1601

Men gjesten vår har klart seg veldig fint i det kjølige landet oppe i nord og nå deler han gjerne sine erfaringer med andre. Er man nysgjerrig, kan man besøke oss og låne hans bøker – Pie In The Sky og Fresh Start. Det er i den andre boken han skildrer sitt norske eventyr.

IMG_1597IMG_1619IMG_1609

Skrevet og fotografert av Sebastian Jazdzewski

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s