Janne og Jostein-show

018A3424

Å arrangere live-podcaster blir gradvis en tradisjon på Sandnes bibliotek. Forrige uke fikk vi besøk av forfatteren og akademikeren Janne Stigen Drangsholt og NRK-journalisten Jostein Gjertsen, en duo kjent fra podcasten Janne & Jostein-show.

Som de selv sa var det deres første podcast-innspilling på et bibliotek og hva passet vel bedre som emne enn bøker (og litt bibliotek) denne gangen?

«Bibliotek er mytisk og frihetsskapende» samt «boken er og kommer til å bli» er noen konklusjoner fra arrangementet og disse konklusjonene har vi på biblioteket selvfølgelig slett ikke noe imot.

Gjestene våre beveget seg i kulturens verden på en grasiøs og underholdende måte og refererte til Umberto Eco og semiotikk, Knausgård og hans «årstidsbøker», Viv Albertine og til og med til en filmsjanger for voksen publikum der språklig kommunikasjon er begrenset til det absolutte minimum. Alt med kopling til boken!

Publikum fikk ikke minst innsikt i en del av det private livet til NRK-duoen: Jostein avslørte litt i forbindelsen med Hulebjørnens klans rolle i sitt ungdomsliv mens Janne delte noen fine minner fra barndommen og de kveldsstundene hun tilbragt sammen med farmoren på det gamle biblioteket i Sandnes. Ved hjelp av selve Neil Gaiman overbeviste hun om at biblioteket ikke nødvendigvis bør assosieres med et kjedelig sted der alle er forpliktet til å være stille mens de sure og gråkledde bibliotekarene stadig er på jakt etter alle som ser ut til å ha lyst til å bryte det hellige reglementet (men helst så sitter selvfølgelig bibliotekaren foran dataskjermen sin).

Hør gjerne på hele podcasten her.018A3370

018A3373

018A3375

 

Foto/tekst: Sebastian Jazdzewski

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s