Julefilm

scrooged

Deichmans musikkblogg og André Ishak tipser om julefilm!

Jepp, jula er her igjen. Som alltid. Sliter du litt med å komme i julestemning? Trenger du noe god underholdning mellom julas spiseøkter? Da kan det være greit med en god gammeldags julefilm. Vi har samlet 3 klassiker du kan hygge deg med alene, med venner eller med hele familien.

Tekst: André Ishak

ALENE HJEMME (1990): Filmen som virkelig satte barnestjerna Macaulay Culkin på kartet er like morsom nå som da. Slapstick humor herfra til evigheten, sakset sammen med erkeamerikansk julestemning.

SCROOGED (1988): Scrooged er enda en adaptasjon av Dickens-klassikeren En Julefortelling, men her er det geniet Bill Murray som har Scrooge-rollen. Selv om karakteren i dette tilfellet heter Frank Cross. En gretten og gnien Murray, i en julesetting. Perfekt.

A CHARLIE BROWN CHRISTMAS (1965): Her forsøker Charlie Brown å finne meninga med jula, og hunden hans Snoopy finner på mye rart. Kort, trivelig og familievennlig julehygge som ikke er kjip. Se den med småsøsken, foreldre, besteforeldre og oldeforeldre.

Saka er tidligere publisert i Spirit utgave 5 2013

André Ishak har tidligere vært var musikkanmelder og film- og TV-redaktør for Spirit. og er nå markeds- og kommunikasjonsansvarlig for Oslo Jazzfestival, driver plateselskapet Sellout! Music og DJer under navnet Texten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s