Om flyktningkrisen med Ingunn Notøy i Flyktninghjelpen

018A2332

Selv om det har vært mye fokus på Litt.Sandnes 2015 de siste ukene, holdt vi også på med ikke-festivalrelaterte arrangementer. Et av dem var et viktig og spennende møte med Ingunn Notøy som til daglig jobber på Flyktninghjelpen (arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Folkeakademiet). Ingunn ga oss innblikk i de harde livsvilkårene til mange mennesker som nå befinner seg på flukt. Faren for å bli lurt av menneskesmuglere, å bli oppdaget og deportert og ikke minst den største faren av alle – å miste livet – er bare noen ting som preger flyktningenes hverdag.

Ingunn Notøys foredrag satte den mye omtalte flyktningkrisen i Europa i perspektiv. Menneskestrømmen på vei inn over Europas grenser er nemlig bare en liten del av et omfattende problem. Flyktningedramaet utspiller seg i stort omfang for eksempel internt i  Nigeria eller i Sør-Sudan. Besøk gjerne Flyktninghjelpens hjemmeside for mer informasjon om dette.

Vi takker for øvrig elevene og lærerne på Lundehaugen ungdomsskole for deres kjempestore interesse i arrangementet.018A2337

 

018A2328018A2331qqq 018A2329

Foto/tekst – Sebastian Jazdzewski

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s