LITT.SANDNES 2015: Star Wars

DSC_9567

For en avslutning på Litt.Sandnes 2015! Det var massevis med folk på lørdagens Star Wars-arrangement, men det er ikke så rart egentlig for biblioteket tilbød noe som rett og slett var utrolig gøy. Som for eksempel det å skape figurer fra Star Wars-universet. Francis Kamau, som hadde ansvar for denne delen av programmet, viste barn i alle aldersgrupper hvordan man kan lage spennende ting fra papir og plast og være miljøvennlig samtidig.

018A2562

Kl. 12 sto 501st Nordic Garrison for et foredrag om Star Wars-relatert litteratur. Denne veldedige gruppen hengte ellers på biblioteket for å ta bilder med publikum (takk til Japan Photo for en fantastisk innsats!) eller for å slå prat om den kommende The Force Awakens. Daniel Gudbrandsen, utkledd som Storm Trooper denne dagen, måtte etter hvert ha vært ganske sliten.

DSC_9642

018A2565

018A2563

Like etterpå var det kåring av dagens beste Star Wars-kostyme. Det var så vanskelig for vår jury (Ida Joynt i Rad Crew og Elisabeth Stordal i Stavangercons) at alle som deltok fikk skryt. I mellomtiden ble det arrangert forskjellige mindre aktiviteter for barn som fargelegging og til og med fredelige slåsskamp med Jedi-sverd.

Dagen ble avrundet med en direkte podcast om den kommende Star Wars-filmen. Rad Crew, folket bak Norges største uavhengige portal om alt innen popkultur, underholdt de besøkende med masse anekdoter, vitser, kommentarer og fremfor alt med mye kunnskap om Star Wars-universet og om dem som har vært med på å skape det gjennom alle de årene.

018A2581

Arrangementet ble ledet av Ida Joynt (som har et aldeles eget program innenfor Rad Crews virksomhet – Rad Crew Neon) som hadde med seg Jostein Hakestad, Inger Lise W. James,  Are Næss Fløgstad og Stian Askeland. Undertegnede forstår fortsatt ikke hvordan de klarte å samle all denne kunnskapen om Star Wars.018A2583

018A2592

018A2589

 

 

Sjekk forresten Rad Crews podcaster og les gjerne hva som skjedde de andre dagene under Litt.Sandnes 2015.

 

Foto (unntatt bild 1 – Japan Photo) og tekst: Sebastian Jazdzewski

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s