LITT.SANDNES 2015: festivalen er i gang

018A2396Vi begynte med et møte med fribyforfatterne Mansur Rajih (fra Jemen) og Otba Fathallah (fra Irak).018A2370 De berørte spørsmål knyttet til sin litterær virksomhet, det å være flyktning samt til situasjonen i hjemlandene. Hele arrangementet foregikk på arabisk, noe som førte til at møtet med dette eksotiske (?) forfatterskapet føltes enda mer spesielt. Tolken Qassim Majeed sørget for øvrig for at de ikke-arabisktalende publikummerne kunne forstå hva som ble sagt.

018A2383

018A2375

018A2382

Det ble lest opp poesi- og prosastykker fra begge forfatterne og både tolken samt spesialbibliotekaren vår, Øyvind Eltervåg, leste høyt (og fint!) samme tekster i norsk oversettelse.

018A2380

 

018A2388

018A2372

I morgen fortsetter vi med tre møter på hovedbiblioteket: Kl. 10 kommer Bobbie Peers (forfatteren av den mye omtalte boken Luridiumstyven). Deretter skjer det enda et møte med en fribyforfatter – Mana Al-Sheikh skal være gjesten. Festivalbegivenhetene avrundes med et treff med Britt Karin Larsen.

Ellers inviterer vi til møter med Bente Maribu og Militærhistorisk Forening Rogaland på Riska bibliotek samt et stort forfattermøte på Vitenfabrikken i regi av våre gode samarbeidspartneren, forlaget Commentum.

For å se hele programmet kan du klikke her.

 

Ps. Festivalen startet egentlig litt tidligere i dag. Det var vår filial i Høle som fikk denne æren. Kl. 12 ble det arrangert et møte for barn med forfatteren John-Magnus Etnan, kjent for sin fine bok om Frosken Pinkolott.

Arrangementene med fribyforfatterne ble støttet av Nasjonalbiblioteket.

 

Foto: Sebastian Jazdzewski

Reklame

2 tanker på “LITT.SANDNES 2015: festivalen er i gang

  1. Tilbaketråkk: Arabic Poetry and Politics | Bokgauken

  2. Tilbaketråkk: LITT.SANDNES 2015: Russiske ikoner, gudsforlatte boligkompleks og magiske runer | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s