En psykolog på biblioteket

018A1938

For noen uker siden arrangerte vi – i samarbeid med den polske foreningen iNorge – et treff med dr. Mieczysław Wojciechowski. Han er en polsk psykolog, veileder, kurs- og foredragsholder og dette var hans første besøk i Rogaland. Forelesingen som han holdt på biblioteket handlet om utfordringer med å leve og bo i utlandet. Rent teoretisk var dette altså et tilbud rettet først og fremst til våre internasjonale besøkere. Men det var noe overordnet over forelesningen som faktisk gjorde den attraktiv selv for de innfødte.

Denne overordnede strukturen og kjernen i foredraget handlet om det som er felles for alle mennesker – følelser. Ifølge Mieczysław Wojciechowski, som ofte henviste til den amerikanske psykologen, Daniel Goleman, er det mye man kan vinne, hvis man klarer å forstå hva som gjemmer seg bak f. eks. det at man opplever ubehagelige følelser som angst eller irritasjon. Å analysere kilden til de forskjellige følelsene er en bedre løsning enn å sette fokus på dem. Innser man dette, skal man være på god vei til en tilværelse preget av mer lykke og mindre stress og andre negative emosjoner. Sånn kan man – kort og forenklet – sammenfatte denne opptredenen.

Forelesingens språk var polsk, men en tolk fra foreningen iNorge var til stede og hjalp med å formidle psykologens budskap til engelsk. Det var naturligvis mulig både å stille spørsmål og være med på diskusjonen.

Vi takker Mieczysław Wojciechowski for et veldig hyggelig besøk og ikke minst takker vi medlemmene i iNorge for stort engasjement!

018A1935

018A1939

018A1942

Foto/tekst: Sebastian Jazdzewski

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s