Rad Crew på besøk!

018A1680

Hvis du absolutt ikke bryr deg om slike ting som E3, the Conjunction of the Spheres, secret skills eller healing potions så kan dette innlegget være av liten relevans for deg. Men det er de som bruker mye tid på slike rare ting og gårsdagens arrangement på biblioteket var tenkt nettopp til denne gruppen.

018A1697

Yes, den første så pass omfattende formidlingen om dataspill i Sandnes biblioteks historie ble et faktum i går kveld. Noen få minutt etter kl. 19 stoppet hele verden for et øyeblikk for akkurat da satte Rad Crew – Norges største dataspillprofiller – i gang med en ny episode av sin berømte podcast. Jostein Hakestad, Are N. Fløgstad, Inger Lise James, Stian Askeland, Jack Tenold og Marie Helen Hansen var de som representerte denne herlige geek-gjengen hos oss.

Digitale spill er det som vanligvis tar mest plass på deres agenda, men av og til kaster de seg også på andre pop-kulturelle fenomener som film, musikk eller tegneserier. Denne gangen fikk den nylig utgitte tredje delen av spillet The Witcher mest oppmerksomhet. For oss bibliotekarer var det ekstra kjekt å høre Rad Crew minne på at den populære spillserien faktisk er basert på bøker av en polsk fantasy-forfatter, Andrzej Sapkowski. Vi kan dessuten meddele at noen av disse har vi i vår samling (sykt spennende litteratur ifølge en av våre ansatte som til og med hevder å ha lest det på polsk!)

018A1686 018A1681

Ellers så gikk snakk i bl.a. det tidligere nevnte E3 som er en stor dataspillmesse arrangert i Los Angeles. Jostein Hakestad, Rad Crews hjerne, har fått det privilegiet å være med der (det gir vel en liten indikasjon på hvor Rad Crew står i dataspillverdenen). I tillegg bidro gjestene våre til å spre en del samfunnsnyttig informasjon vedrørende for eksempel hvor det var mulig å skaffe seg The Witcher 3 (bare noen få kilometer utenfor Sandnes i retting sørvest!).

018A1684

Helt på slutten ble det delt ut en del fancy items som t-skjorter og dataspill blant de begeistrede publikummerne.

Takk skal dere ha, Rad Crew. Det var sykt sweet!

 

Ps. Se forresten her på de fine tegneseriene som de anbefaler (lån dem gjerne hos oss!):

018A1703

Tekst og foto: SJ

 

Reklame

1 tanke på “Rad Crew på besøk!

  1. Tilbaketråkk: Norges første romstasjon | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s