Om tungtvannsaksjonen med Jack Rostøl

IMG_0276

Det har gått litt mer enn 72 år siden tungtvannsannlegget på Vemork i nærheten av Rjukan ble sprengt. Mye har blitt sagt om dette og hendelsen er blitt foreviget i form av film og bok. Den har til og med inspirert dataspillskaperne (Commandos: Behind Enemy Lines). Nylig har temaet blitt aktualisert gjennom NRKs serie Kampen om tungtvannet.

Det passet da utmerket at vi i begynnelsen av denne måneden hadde forfatteren Jack Rostøl på besøk (akkurat da han ble kontaktet visste i hvert fall den arrangementsansvarlige ikke om NRKs program). Hans interesse for emnet resulterte i bl.a. bøkene Operasjon tungtvann og Kasper Idland: fra krig til kamp. Med en ekte fortellerinnlevelse og -stemme skildret han noen av begivenheter kring tungtvannsaksjonen. Også før og etter den.

Det viste seg for øvrig at bortsett fra endel videregåendeskoleelever (som dette opprinnelig var rettet mot) kom det flere andre personer som arrangementet var aktuelt for. Takk til alle som og framfor alt takk til Jack for et fantastisk møte!

018A0958 018A0959

018A0937 018A0950

Foto og tekst: Sebastian Jazdzewski

 

Ps. Her var noen ekstra bilder tatt av Charlie Dennis (takk skal du ha, Charlie!):

DSC_2774 DSC_2785 DSC_7845 DSC_7851

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s