Å bli en gammel Sandnesgauk

IMG_3057

Man tenker kanskje ikke på alderdom når man er ung, men det finnes noen unntak. For eksempel våre unge nye Sandnesgauker. I forrige uke satte vi oss sammen i bibliotekets lesesal for å høre på fire gjester fra Rovikheimen Bo- og Aktivitetssenter. Møtet var en del av denne månedens emne som dreier seg nettopp om alderdom og norske institusjoner som sørger for at de eldre samfunnsmedlemmene skal ha et fint og variert liv.

For den som trodde at alderdom bare handler om å ha det kjedelig og om å være alene, kunne dette opplegget være en skikkelig øyeåpner. Å være daggjest på en slik institusjon som Rovikheimen BoAS kan nemlig være like spennende som å være med på vennetreff og fester når man er ung. Irene Tjelta og Evy Lillehammer – to ansatte der borte – ga oss et innblikk i de forskjellige aktivitetene som blir arrangert for pensjonistene deres. Bowling, reiser, spill og fitness er bare noen av disse. Prosjektdeltakerne og ansatte på biblioteket fikk en bekreftelse på hvor gøy det kan være fra to andre av gjestene våre – pensjonistene Magne og Ruth. De fortalte i tillegg noen fascinerende historier fra tidligere i livet.

Vi vil takke dem en gang til for det flotte besøket. Allerede nå gleder vi oss til å ta turen til Rovikheimen i slutten av januar!

IMG_3040 IMG_3050 IMG_3051 IMG_3052 IMG_3053

Tekst og foto: Sebastian Jazdzewski

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s