Å bli Sandnesgauk – en liten oppsummering

Mer enn to måneder har gått siden vi startet prosjektet «Å bli Sandnesgauk» og det er ganske mye vi har gått gjennom. For å se hvordan det er å være en Sandnesgauk og hvordan det kan være å bli en (selvfølgelig!), har vi – så langt – tatt opp fire relevante (og interessante) områder: språk, natur og turisme samt idrett. Til hver av disse har det blitt invitert gjester med lokal tilknytning. De har holdt foredrag og etterpå har de diskutert med byens nye beboere. Vi har hatt veldig hyggelige møter med forfatteren Francis Kamau, musikeren Bjørn Kallevig, Anette Hauge fra Sandnes Turlag (og Den Norske Turistforening) og Jone Edland fra Sandnes Ulf. Anette tok oss på en tur ut i Melshei-området mens Sandnes Ulf – i egenskap av Jone, Morten Wiik Larsen og Anel Raskaj – tok vel imot oss på stadion.

Siden vi tenkte at det skulle bli lettere for de blivende Sandnesgaukene (eller har de allerede blitt dem, i hvert fall lite?) å forholde seg til prosjektemnene utfra deres egne erfaringer, ble de spurt om å fortelle om samme emner, men med tanke på hjemlandene deres. Slik ble også vi, bibliotekansatte, med på en spennende kulturreise. Ved noen tilfeller var det nødvendig med ekstra informasjon og kunne det da være et bedre sted å søke kilder på, enn bibliotek? Og selvfølgelig ble man da veiledet litt i bibliotekets samlinger.

På det siste møtet – og det var i går – snakket vi i små grupper om blant annet det som vi til sammen har opplevet under prosjektets gang. Noen av tankene ble skrevet ned, og her er noen utdrag som selvfølgelig gjør oss på biblioteket utrolig glade:

IMG_2518

«Jeg trives veldig godt her! Nå vet jeg litt om Sandnes Turlag og idrettsklubben Sandnes Ulf. Sandnes er en spennende by med mange forskjellige aktiviteter!»

IMG_2515

«Jeg liker dette kurset!»

«Syns det er fint og bra å være med på <Å bli Sandnesgauk>»

IMG_2519

«Vi lærer norsk og får mye informasjon her. Jeg liker å snakke mye så det er fint med så mange aktiviter her»

IMG_2524 IMG_2521

Nå ser vi fram imot flere møter innenfor prosjektet. Allerede i neste uke får vi besøk av Njål Vigesdal fra Sandnes historielag. Så står byvandring i byens sentrum pluss et besøk på Vitenfabrikkens utstillinger på tur.

Ps. Hvis man vill finne ut mer av hvordan det var når vi snakket om de enkelte emnene kan man klikke her

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s