Konkurranse – skriv om Gunnar Lundes novelle «Marsjkolonnen»

gunnar lunde3_2

Våren 2014 ble noen av novellene til Gunnar Lunde utgitt på ny i boka Utvalgte noveller. Vi har fått tillatelse til å bruke ei av novellene i markedsføringen av vårt seminar om forfatteren som skal holdes 22. oktober kl. 12-15. Novella «Marsjkolonnen» kan du lese et utdrag av under eller åpne lenka for å lese hele teksten. Dersom du har lyst til å skrive om denne novellen, eller en annen av Gunnar Lundes bøker, vil innlegget ditt bli publisert på bloggen vår. Både voksne og ungdom er velkommen til å delta. Beste innlegg vil bli premiert. Konkurransen er for alle og fristen er 1. desember 2014.

Marsjkolonnen

Lenge har jeg vandret i denne menneskekolonnen. Når vi startet, husker jeg ikke. Jeg vet bare at vi har trasket i mange dager. Uten å snakke med hverandre. Det er uhyggelig. Bare gå og gå uten å få dele sitt indre liv med noen. Skjønt, få? Ingen har nektet oss å snakke med hverandre. Kanskje er vi redde vaktene. De marsjerer på hver sin side av kolonnen. Jeg forstår ikke hvorfor vi er redde dem. For redde er vi jo? Siden stemningen er så mørk. Men vaktene har ikke gjort oss noe. De bare går der, ser rett fremfor seg, tramper taktfast mot asfalten.
Vi slipper å gå i takt. I begynnelsen var det noen som ville det. Gå i takt. De mente det ville se bedre ut. Eventuelle tilskuere ville få et bedre inntrykk av oss. Synge ville de også. Men de fleste nektet. Jeg var blant nekterne. Ingen hensikt i å lage mer oppstyr om seg selv enn nødvendig, mente jeg. Dessuten kan jeg ikke synge. Jeg liker ikke å synge. Forslaget ble altså nedstemt. Siden har vi gått i hver vår takt. Det er få som har noe imot det, ser det ut til. Ikke alle har like lange bein. Bare av den grunn ville det by på vanskeligheter å gå i takt. Særlig for de kortbeinte. Jeg har korte bein. […]
Lunde, G. (2014): Marsjkolonnen I: Utvalgte noveller, s. 26-32 Les hele novellen her: Marsjkolonnen av Gunnar Lunde

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s