Les en spennende barnebok!

Idag har vi to omtaler av veldig kjekke barnebøker som godt kan leses av voksne. Vi garanterer mye moro!

purriot

Purriot og… – Bjørn Rørvik

Bestemor Blom og lille Per Sille har blitt slått ned, og ingen av dem har verken sett eller hørt gjerningspersonen. Mesterdetektiv Purriot tar med seg kona Paprika og reiser fra byen til Hurlumheia for å prøve å løse denne vanskelige saken. Det gjør ikke saken bedre at det er inspektør Gurk (ikke akkurat den smarteste i landet) som er politi på stedet.

Det er så langt gitt ut to bøker i Purriot-serien, Purriot og den usynlige mannen (2012) og Purriot og den forsvunne bronsehesten (2013). Forfatter Bjørn Rørvik har skapt en hovedperson som er en blanding av belgisk detektiv og purre, og persongalleriet forøvrig består også i hovedsak av grønnsaker, samt noen dyr. Rørvik skriver som vanlig morsomt, men krimhistoriene er spennende nok, og Ragnar Aalbu illustrerer glimrende – med flere morsomme referanser for den voksne leseren.

I bok nummer to, skal Paprika spille dronning i et teaterstykke i Hurlum (med inspektør Gurk som konge!) når en verdifull bronsehest forsvinner. Purriot er på saken!

I følge forlaget er målgruppen 6-9 år.

Av Silje Helgevold

Layout 1

Operasjon Tordensky – Jørn Lier Horst

Oliver og Tiril bor i småbyen Elvestad. De har dannet et detektivbyrå og sammen med hunden Åtto prøver de å oppklare forbrytelser. Det er sommerferie, de kjeder seg litt, og håper at noe spennende snart må skje. Og plutselig blir det ene tyveriet etter det andre begått. Baker Monsen blir frastjålet gjær, på stranda forsvinner tønnene til den nye badebrygga, og enebærbusker blir tatt fra parken. Tiril og Oliver kan ikke forstå hvorfor noen stjeler disse merkelige tingene. De blir med moren til Tiril for å kjøpe egg på en gård, og bonden forteller at 300 kilo byggkorn har blitt stjålet fra et sommerfjøs. De får gode vaniljeboller av Tirils mor mens de tenker og søker litt på nettet. Plutselig får de en ide, og på grunn av at hunden Åtto stadig vekk nyser, kommer de på rett spor…

Hvis du liker spennende bøker som LasseMajas Detektivbyrå, bør du også prøve deg på denne nye serien.

Av Kari Nilssen Hølland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s