Musikkanbefaling! Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars

Olav Larsen

Det kan virkelig være herlig å sette på en slik plate som Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars nylig har utgitt. Memory Lane And Other Songs Of Love And Hope er en tittel som peker mot nostalgi og lengsel og slik er det også. Men det handler ikke minst om glede.

Med flere instrumenter og like tallrike bandmedlemmer skapes et album som har sine røtter i Amerikas Sørstater. Bluegrass kan dette kalles for, eller country (litt mer generelt kanskje). Men betegnelsen er ikke så viktig. Banjo, fiolin, piano, munnspill, elgitar og enda mer bidrar til at albumet rett og slett er sjarmerende. Selv om det tas opp forslitte temaer i tekstene og selv om det gjøres innen musikksjangeren som av og til kan ses på som litt banal. Man blir bare glad i den platen med en gang man hør på den.

Olav Larsens stemme er et av de sterkeste punktene her. Avhengig av sangenes tekstinnhold, beveger han seg fritt mellom det humoristiske (”Drinking Can Kill You”) og det melankolske (”Missing You Blues”). Larsen er overbevisende også når han synger om hvor mye man klarer å gjøre for en annen person (”There Is A Woman”). Ikke minst har stemmen hans lett å utrykke kjærlighet og skyldfølelser (”We Used To Be Lovers”). Dette blir enda mer synlig når man ser bandet live. Her må jeg innrømme at jeg hørte på hele albumet etter å ha sett deres konsert først. Platen gjorde da litt mindre inntrykk på meg. Men det var bare på grunn av at denne liveinnspillingen var så pass utmerket (det var en del morsom improvisering der også).

At Memory Lane… er så forførende har også å gjøre med den varme, innbydende lydbilden. For å si det kort er alt på sin rette plass her. Kom til biblioteket og sjekk det selv.

Sebastian Jazdzewski

Reklame

1 tanke på “Musikkanbefaling! Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars

  1. Tilbaketråkk: Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s