Meir Kvelertak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meir heter den ferske platen til den tøffe, men veldig trivelige gjengen fra Stavanger – Kvelertak. Noen ble nesten gale da gruppen ga ut sin første LP som het Kvelertak. Rett og slett. En eksplosiv blanding av forskjellige sorter rock. Dette var like hardt som det var melodiøst. På tross av mengder av inspirasjoner var dette fortsatt sammenhengende. Samtidig føltes det som at denne blandingen ble skapt på en veldig naturlig måte. De måtte ha gjort dette uten å planlegge for mye, det bare skjedde, tenkte jeg.

Hvis man sammenligner Kvelertak med noen andre band så går ikke det uten å nevne flere artister fra ulike sjangrer. Ta en bit fra de engelske pønkerne i The Ramones, og så litt fra de norske svartmetallheltene i Darkthrone og så noen biter fra Motörhead og ikke minst selveste AC/DC. Og så har vi en hel del melodier, rå og skitten lyd og barberbladskarpe gitarriffs. Alt servert på en utrolig avslappet måte og med godt humør. Det sist nevnte er verdt å legge merke til. Erlend Hjelvik (tekstforfatteren i bandet) er inspirert av den norrøne mytologien og presenterer noen mytologiske motiver med en skikkelig smil om munnen – Kvelertak er venner med selve Oden som lar de drikke sin dyrebare (om enn stjålet) mjød og ikke minst kjenner de den skremmende gudinnen Hel og slipper å drukne i urinhav.

Slik var Kvelertak og slik er også Meir. I hvert fall når det gjeller selve musikken. Stilen forblir den samme, om enn litt utviklet mot å bruke mer avanserte gitarriffs i visse sanger. Dette kan man oppleve når man hører på sanger som ”Åpenbaringen” eller ”Tordenbrak”. Generelt så er det enkel, direkte musikk, men ordet ”enkel” gjør ikke den platen til noe mindreverdig. Tvert imot, det er i det enkle, som samtidig er så ekte og naturlig, at Kvelertaks styrke finnes.

Har du lyst på Meir, finner du den selvsagt her på biblioteket!

Av Sebastian Jazdzewski

2 tanker på “Meir Kvelertak!

  1. Tilbaketråkk: Hardrock i 2013 | Bokgauken

  2. Tilbaketråkk: Hardrock på Sandnes bibliotek | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s